Kuva: András Szombathy

Tule hakemaan hyvät prujut työntekoon

 

Prujussa työnohjaus tarjoaa työntekijälle työvälineitä tunnistaa   vahvuuksiaan, antaa tilaisuuden reflektoida omaa toimintaansa sekä pysähtyä työn eri elementtien ja haasteiden äärelle.

Prujussa valjastetaan työntekijän vahvuudet työhön, jolloin myös työssä jaksaminen lisääntyy.

 

Prujun työnohjauksessa hyödynnetään toiminnallisuutta edistämään dialogia ja käytetään toiminnallisia menetelmiä asiakkaan toiveen mukaan. Työnohjaus voi toteutua asiakkaan tiloissa Etelä-Suomessa, työtilassani Helsingissä tai etäyhteydellä.

 

Sana Pruju tulee suomeen venäjän sbrúja-sanasta. Nykyvenäjässä sanan merkitys on valjaat, mutta aikaisemmin sen merkitys on ollut laajempi: 1900-luvun alussa sana merkitsi ylipäänsä tarvikkeita jotain työtä varten.

 

Prujun takana

Tietoa

Anu Söderström

Työnohjaaja, STOry

                                                Kuva: Tero Hanski

 

Työnohjaajana haluan työnohjattavieni voimaantuvan omien vahvuuksiensa avulla ja löytävän itselleen mielekkään tavan tehdä työtä sekä keinoja hallita työn haasteita. Työnohjaajan käyttöteoriani on dialoginen, toiminnallinen ja ratkaisukeskeinen ja työskentelytapani varsin käytännönläheinen. 

 

Olen toiminut työnohjaajana vuodesta 2018, peruskoulutukseltani olen toimintaterapeutti (1995).

Terveydenhuollon työkokemusta minulla on sekä perusterveydenhuollosta että erikoissairaanhoidosta, sosiaalihuollon työkokemukseni on lastensuojelun vastaanottotoiminnasta ja perhekuntoutuksesta. Myös järjestötoiminta on minulle tuttua monien työ- ja luottamustehtävien kautta.

 

Löydät palveluni myös

- Kasvuideasta (Terveydenhuollon ja sosiaalialan työhyvinvointi ja kehittämispalvelut, www.kasvuidea.fi )

- Työnriemusta (asiantuntijapalvelut työyhteisöille, www.tyonriemu.fi )

- Perhehoitoliiton työnohjaajaluettelosta

- Coronaria Tietotaito Oy:n Työelämäpalvelujen ammatinharjoittajaverkostosta, jolla työnohjaussopimus HUS:n kanssa

 

Minut on hyväksytty Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueiden työnohjauspalveluiden palveluntuottajaksi. 

Olen Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen ja noudatan työssäni STOry:n ammattieettisiä ohjeita.